Vesterbro

2007, 58 min, DK/Dokumentarfilm

Michael Noer gav sine 20-årige naboer et digitalt videokamera og sagde, at de skulle filme de dramatiske hændelser, der skete i deres liv. Som mange på deres alder er Martin og Julie impulsive, vilde og konstant på udkig efterer stimulation. Kameraet blev deres trofaste følgesvend i deres konstante op og nedture. 'Vesterbro' er deres historie.

Undervisningsmaterialer

Undervisningsvejledning

Filmen viser et intimt og hudløst portræt af et ungt kærestepars op- og nedture gennem et år. Vi kommer helt tæt på hovedpersonerne og er vidner til graviditetstests, overfald, byture, gråd, kærtegn, mistanker om utroskab og venindesladder. Filmen er således velegnet til at indgå i et undervisningsforløb i skolens ældste klasser om ungdomskultur, overgangen fra ung til voksen, storbyliv, køn og kærlighed. Samtidig er det oplagt at anlægge en filmanalytisk vinkel på filmen. Med fokus på den intime dokumentar som genre, vil det være relevant at analysere de virkemidler, som er forbundet hermed. Vi kommer tæt på hovedpersonerne gennem optagelser i videodagbogsformat, mens poetiske og æstetiske billedmontager binder filmen sammen. Det vil her være muligt at diskutere ikke blot kameraets rolle i forhold til intimitet og nærvær, men også forholdet mellem, hvad der er privat og offentligt. Filmen befinder sig hele tiden på grænsen, hvor bekendelser og løgne pludselig bliver et tillidsforhold mellem filmens karakterer og os som tilskuere. Dramaturgisk bruger filmen virkemidler fra fiktionsfilmens verden, og en diskussion af disse i forhold til den filmiske oplevelse vil være oplagt. Endeligt vil det være væsentligt at fokusere på filmens visuelle udtryk og stil. Det urolige og håndholdte kamera, zooms, jumpcuts og nærbilleder er alle elementer, der er med til at understrege filmens tematik og intimitet.

Stills

Copenhagen Bombay 2007

Af samme instruktør

 • Se Filmen Jorden under mine fødder

  Jorden under mine fødder

  Dokumentarfilmen »Jorden under mine fødder" er en skæbnefortælling om mennesker på opholdsstedet Slettebjerggård i Hundested. Filmen handler om den pensionerede anatomiprofessor Finn Bojsen-...

  Instruktør: Michael Noer

  2007, 75 min, DK/Dokumentarfilm, Danmark

 • Se Filmen Hawaii

  Hawaii

  Det er i dag ti år siden, at taxachaufføren Per første gang mødte Helle - barpigen i pornobiografen Hawaii-Bio. Det er en helt speciel dag, men måske er det kun Per, som ved det!

  Instruktør: Michael Noer

  2006, 23 min, DK/Kort fiktion, Danmark

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle