Serie

Børnene på Silkevejen

Jens Pedersen, Kaspar Astrup Schröder, Simon Lereng Wilmont, Camilla Magid, 2017, 304 min

'Børnene på Silkevejen' er en dokumentarserie bestående af 15 selvstændige film om 10-14 årige fra forskellige lande såsom Indien, Kasakhstan, Mongoliet, Kina, Tyrkiet, Ukraine og Italien. Silkevejslandene er en historisk og dramatisk kulisse for børns liv. Man bliver gift, mister sin hest, dropper ud af skolen, får hovedrollen, flygter fra krig eller lærer at leve med sorgen over at have mistet sin far. I hver film følger vi et barn over tid. Lykkes vores hovedperson overfor den udfordring, som har sendt deres tilværelse i en ny retning? I hver film er fokus på de erfaringer, som hovedpersonerne gør sig med at finde deres plads i verden. Seriens forskellige lande og kulturer er på den måde først og fremmest en spændende ramme for historier med almengyldige temaer, der taler direkte ind i et jævnaldrende publikums erfaringsverden, og som derved skaber nærvær henover det fremmedartede.

Episoder

Undervisningsmateriale

Hvem er du?

Et undervisningsmateriale om 'Børnene på Silkevejen' (Danmark, 2017). Materialet er tilknyttet 5 film og målrettet 4.-9. klasse.

Undervisningsmateriale

Børn i verden

Et undervisningsmateriale om 'Børnene på Silkevejen' (Danmark, 2023). Materialet er tilknyttet 10 film og målrettet 4.-9. klasse.