Brevet til Momo

- et undervisningsmateriale
Lærer

Om materialet

Et undervisningsmateriale til den japanske tegnefilm 'Brevet til Momo', der handler om pigen Momo. Hun er ensom og savner sin afdøde far, indtil hun bliver venner med nogle skøre og frække ånder.

Få baggrundsviden og ideer til temaer. Find analyser og konkrete arbejdsforslag. Fokus i undervisningsmaterialet er at give indsigt i filmens temaer, indhold og form. Undervisningsmaterialet er skrevet til læreren. I materialet finder man to elevark til henholdsvis indskolingen og mellemtrinnet (pdf). De indeholder spørgsmål og opgaver, som understøtter de faglige mål og er relateret til emnerne i ’Fag og temaer’ og ’Filmfaglige vinkler’. Elevarket til mellemtrinnet indeholder desuden en opgave om at lave en plakat til filmen (målrettet 5. klasse). I materialet under 'Lav en filmplakat' finder eleverne links til billedpakke og plakatværktøj.

Fagligt fokus

Fag og temaer

  • Venskaber
  • Sorg, savn og skyld

Filmfaglige vinkler 

  • Om japanske animationsfilm
  • Billedanalyse
  • Analyse af filmens trailer

Trailer

Dette materiale er skrevet af Kristian Helmuth, juni 2016

Materialetype:
Lærer

Det Danske Filminstitut har ikke distributionsrettigheder til filmen. Med en spillefilmsaftale med AVU-medier kan man streame den til undervisningsbrug på mitCFU.dk.

Se filmen her