Lærer

Trailer

Om undervisningsmaterialet

Et undervisningsmateriale om filmen 'Den nye dreng', som handler om Benoit, der netop er flyttet til Paris med sin familie. Her oplever han en svær start på den nye skole, hvor han både bliver ignoreret og drillet. Men langsomt finder han fodfæste, nye venner og den første store kærlighed blandt nogle af de andre udsatte i skolens sociale hierarki.

Få baggrundsviden og idéer til temaer. Find analyser og konkrete arbejdsforslag. Fokus i undervisningsmaterialet er at give indsigt i filmens temaer, indhold og form. Undervisningsmaterialet er skrevet til læreren. I materialet finder man et elevark til dansk (pdf). Det indeholder spørgsmål og opgaver, som understøtter de faglige mål og er relateret til emnerne i ’Fag og temaer’ og ’Filmfaglige vinkler’.

Der ligger også et elevark til fransk (pdf).

Fagligt fokus

Fag og temaer

  • Klassiske personager og elevtyper
  • Drillerier og mobning

Filmfaglige vinkler

Hovedmateriale og elevark til dansk er skrevet af Jan Frydensbjerg. Elevarket til fransk er skrevet af Gro Caspersen og Lotte Thillerup, maj 2018.

Materialetype:
Lærer

Det Danske Filminstitut har ikke distributionsrettigheder til filmen. Med en spillefilmsaftale med AVU-medier kan man streame den til undervisningsbrug på mitCFU.dk.

Se filmen her