Hassan og ramadanen

Lærer

Om undervisningsmaterialet

Et undervisningsmateriale til filmen 'Hassan og ramadanen', der handler om drengen Hassan på 11 år, som bor i Køge. Hassan er shiamuslim, og han har for første gang valgt at faste til ramadanen ligesom sine forældre og tre store brødre.

'Hassan og ramadanen' er en dokumentarfilm på 45 min. inddelt i 14 afsnit. Men det er også en webserie, der består af 17 korte webisoder på ca. 5-9 min. Filmen ligger på Filmcentralen (se nederst på siden). Webisoderne ligger her i materialet under Webisoder.

Se hele filmen først, og gå derefter i dybden med udvalgte afsnit. Brug også gerne de tilhørende webisoder for at uddybe tematikker. Se en oversigt over filmens 14 afsnit og de 17 webisoder under Oversigt – filmafsnit og webisoder.

For at kunne analysere 'Hassan og ramadanen' som dokumentarfilm, lægger materialet også op til at arbejde med genrens fem grundformer. Dette kan med fordel ske ved at bruge undervisningsmaterialet 'Fokus på dokumentar' her på Filmcentralen. Se mere under Filmfaglige vinkler.

Undervisningsmaterialet er skrevet til læreren. I materialet finder man et elevark (pdf). Det indeholder spørgsmål og opgaver, som understøtter de faglige mål og er relateret til emnerne i ’Fag og temaer’ og ’Filmfaglige vinkler’.

Fagligt fokus

Fag og temaer

  • Højtider og ritualer
  • At være dansker på forskellige måder

Filmfaglige vinkler

Dette materiale er skrevet af Mette Welling og Rasmus Welling, november 2017

Foto: PlusPictures