Klassekabalen

Klassekabalen

- et temamateriale om fællesskab og trivsel i skolen

Om dokumentarserien Klassekabalen

”Klassekabalen” er en børnedokumentarserie i seks afsnit. Her følger vi en helt almindelig skoleklasse fra 5. til 6. klasse på en skole i Danmark. Det gode klassefællesskab og elevernes trivsel er seriens omdrejningspunkt. ”Klassekabalen” stiller desuden skarpt på en række almene og klassespecifikke temaer med udgangspunkt i klassens gruppedynamik og fælles oplevelser. Det er noget af en kabale, når klassens fællesskab og elevernes individuelle behov og udfordringer skal gå op i en højere enhed.

Serien giver et unikt og åbenhjertigt indblik i en skoleklasses anatomi, når vi som fluen på væggen møder klassen i forskellige situationer hen over skoleåret. Klassens udfordringer og elevernes styrker og svagheder bliver vendt og drejet råt for usødet af eleverne selv i fortrolige interviews. Præcist, ærligt og reflekteret sætter de ord på, hvad det vil sige at indgå i et klassefællesskab på vej ind i teenagelivet.

I forbindelse med lanceringen af filmene og undervisningsmaterialet udtaler Medierådet for Børn og Unges formand, Anne Mette Thorhauge, “Klassekabalen går helt tæt på børnenes perspektiv og hvordan de oplever små og store begivenheder i skolens hverdag. På den måde taler den i et mere direkte sprog om de dramaer, der ofte udspiller sig under den voksne radar, og om hvor smertefulde de kan være for det enkelte barn. Serien udgør et rigtig godt udgangspunkt for at sætte trivsel og omgangstone på klassens dagsorden, både når det drejer sig om det der sker i klassen, og det der sker på de sociale medier.”

Klassekabalen
Foto: PlusPictures

Credits

Titel: ”Klassekabalen”
Produktionsland og –år: Danmark 2015
Instruktør: Ulla Søe
Længde: 6 afsnit à 17-20 min.
Produktion: PlusPictures ved Mette Mailand

Medvirkende:
Elever fra Rosenlundsskolen i Skovlunde

Kontakt

Martin Brandt-Pedersen, Lisbeth Juhl Sibbesen

Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.

Kontakt os for spørgsmål vedr. undervisningsmaterialer

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle