Trækfugle

- et undervisningsmateriale
Lærer

Om materialet

Et undervisningsmateriale til spillefilmen 'Trækfugle'. Filmen handler om 10-årige Cathy, der får et befrugtet andeæg af sin far. Da ællingen kommer ud, kaster den sin kærlighed på veninden Margaux, som er bundet til en kørestol. Margaux’ forældre vil ikke lade hende beholde ællingen og afleverer den på en andefarm. Sammen stikker de to piger af for at finde Fuglenes Paradis og bringe ællingen i sikkerhed.

Få baggrundsviden og ideer til temaer. Find analyser og konkrete arbejdsforslag. Fokus i undervisningsmaterialet er at give indsigt i filmens temaer, indhold og form. Undervisningsmaterialet er skrevet til læreren. Til venstre under menuen ligger et elevark til hendholdsvis dansk i 2.-3. og dansk i 4.-5. klasse (pdf). De indeholder spørgsmål og opgaver, som understøtter de faglige mål og er relateret til emnerne i ’Fag og temaer’ og ’Filmfaglige vinkler’.

Fagligt fokus

Fag og temaer

  • At være anderledes
  • Overbeskyttede børn
  • H.C. Andersens eventyr 'Den grimme ælling'

Filmfaglige vinkler 

Trailer

Vær opmærksom på, at traileren er på fransk med engelske undertekster.

Dette materiale er skrevet af Helle Højland, maj 2016

Materialetype:
Lærer

Det Danske Filminstitut har ikke distributionsrettigheder til filmen. Med en spillefilmsaftale med AVU-medier kan man streame den til undervisningsbrug på mitCFU.dk.

Se filmen her