Træneren

Træneren

Undervisningsmateriale til en dansk kortfilm som tematiserer seksuelle overgreb mod unge

Klassetrin: 

  • 7. klasse
  • 8. klasse
  • 9. klasse

Grundskolefag: 

  • Samfundsfag
  • Dansk

Materialetyper: 

  • Materialer til dokumentarfilm

Emneord: 

"Træneren" er en dansk kortfilm fra 2009. Filmen varer 33 minutter og tematiserer et meget tabubelagt emne, nemlig seksuelle overgreb på børn og unge begået af autoritetspersoner. Instruktør Lars Mikkelsen fortæller her historien om Niels, som er 14 år og bor i en lille provinsflække. Hans liv drejer sig om én ting: håndbold. Holdets træner tager sig meget af Niels, da han ser ham som et kæmpe talent. Efter at holdet har kvalificeret sig til finalen om Danmarksmesterskabet, holder træneren en fest for drengene. Niels og kæresten Pernille får lov til at låne trænerens soveværelse, men Niels falder i søvn og tingene tager en overraskende drejning…

I hovedrollerne ses Jens Albinus som træneren og Christian Wienberg som Niels. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut, Trygfonden, Tuborgfondet, Danmarks Idræts-Forbund, FilmFyn og Danmarks Radio.

"Træneren" blev i foråret 2010 udsendt på dvd til samtlige folkeskoler, efterskoler og privatskoler i Danmark via Center for Undervisningsmidler. Skolerne modtog en undervisningspakke indeholdende filmen ”Træneren” på dvd, samt undervisningsmateriale til læreren, målrettet til 7., 8. og 9. klassetrin, primært til dansk og samfundsfag.

Kontakt

Martin Brandt-Pedersen, Lisbeth Juhl Sibbesen

Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K. Copyright ©2017.

Kontakt os for spørgsmål vedr. undervisningsmaterialer

Ikke underviser?

Hvis du ikke har UNI-Login, kan du se og finde kort- og dokumentarfilm på Filmcentralen For Alle