Filmleksikon

Hjem

Sekvens

En sekvens består af en række scener. En sekvens er et længere, afrundet handlingsforløb i en film. Der er tit en start, midte og slutning i en sekvens.

En sekvens i en film kan sammenlignes med et kapitel i en bog. En sekvens er en afrundet del af filmens handling. En sekvens adskiller sig fra en scene ved, at der godt kan være spring i tid, sted og handling i en sekvens.

En sekvens har som regel et overordnet tema eller en rød tråd. Man kan sætte en overskrift på en sekvens. I en typisk spillefilm er der 10-20 sekvenser. I kortfilm er der meget færre. En del kortfilm har kun én sekvens.

Eksempel 1 viser første sekvens i novellefilmen 'En forelskelse'. Der er i alt tre sekvenser i filmen, som varer 39 minutter. 1. sekvens varer 9 minutter og består af 10 scener (00:00-9:08). 2. sekvens varer også cirka 9 minutter og består af 10 scener (9:08-18:54), og 3. sekvens varer 20 minutter og består af 12 scener (18:55-38:57). Overskrifter på de tre sekvenser kunne fx være ”Mødet”, ”Forelskelsen” og ”Konsekvenserne”.

Eksempel 1: Første sekvens i 'En forelskelse'

Læs mere om filmens grundelementer og se eksempler her:

Filmens grundelementer
Frame
Indstilling
Scene