Aktivisme: Film der forandrer (7.-9. klasse)

Aktivisme er med til at holde vores demokrati levende og samfundet i udvikling. Men aktivisme findes også i mange afskygninger lige fra den enkelte person, der skærer ned på forbruget i hverdagen for at hjælpe klimaet, til revolutionære der sætter livet på spil for at skabe synlighed omkring uretfærdigheder.

Eleverne skal i dette forløb skabe en aktivistisk kampagnefilm, der sætter fokus på en sag, de selv mener er vigtig at kæmpe for.

Hjemme på skolen arbejder I med vores undervisningsmateriale, som du finder et link til nederst på siden.

Gennem materialet får de viden om, hvordan formatet bygges effektivt op til at fungere sociale medier. De samarbejder på deres filmhold med at forberede deres kampagnefilm. Her forholder de sig til hvilke fakta, deres sag bygger på og overvejer, hvordan de kan påvirke de rette personer og med hvilke virkemidler.

Forløbet i FILM-X starter i vores biograf. Her drøfter vi aktivisternes motivation og metoder og ser eksempler på, hvordan videoer på de sociale medier har flyttet aktivismen til en ny arena de seneste år.

Efterfølgende indspiller filmholdene deres kampagnefilm i vore filmstudier. De to undervisere giver holdene feedback på deres brug af filmiske virkemidler, og hvordan de kan skærpe budskabet endnu mere.

Vi afslutter forløbet med at se og evaluere de aktivistiske videoer i vores biograf.

Book forløb 

Undervisningsmateriale