Amazonia

- et undervisningsmateriale
Lærer

Et undervisningsmateriale til filmen 'Amazonia'. Fortællingen om den lille tamme cirkusabe Saï, hvis liv bliver vendt op og ned, da et fly med Saï ombord styrter ned i Amazonas’ jungle. Filmen er både en fortælling om Saïs rejse og overlevelse i junglen, og en film om Amazonjunglens storslåede natur og dyreliv.

Få baggrundsviden og ideer til temaer. Find analyser og konkrete arbejdsforslag. Fokus i undervisningsmaterialet er at give indsigt i filmens temaer, indhold og form. Undervisningsmaterialet er skrevet til læreren. I materialet finder man elevark til henholdsvis 0.-2. klasse og 3.-4. klasse. De indeholder spørgsmål og opgaver, som understøtter de faglige mål og er relateret til emnerne i ’Fag og temaer’ og ’Filmfaglige vinkler’. Flere af opgaverne i elevarkene tager udgangspunkt i billeder fra filmen, der ligger som tematiske ark i materialet. Til venstre under menuen ligger også filmens engelske pressemateriale.

Fagligt fokus

Fag og temaer

  • Amazonjunglens flora og fauna
  • Dyrefortællinger
  • Svære følelser

Filmfaglige vinkler

Dette materiale er skrevet af Lene Pryds Jørgensen og redigeret af Ditte Mejlhede, juni 2015

Materialetype:
Lærer

Det Danske Filminstitut har ikke distributionsrettigheder til filmen. Med en spillefilmsaftale med AVU-medier kan man streame den til undervisningsbrug på mitCFU.dk.

Se filmen her