Fritzi og revolutionen

Lærer

DENNE FILM INDGÅR I MED SKOLEN I BIOGRAFEN I SÆSON 2021/2022

Trailer

Om materialet

Et undervisningsmateriale til animationsfilmen ’Fritzi og revolutionen’ om situationen i Østtyskland op til Murens fald i 1989 set fra pigen Fritzis perspektiv. Veninden Sophie vender ikke tilbage fra ferie i Ungarn, og Fritzi sætter alt ind på at genforene Sophie og hendes hund, som hun måtte efterlade i DDR. Det kræver mod og ihærdighed i det østtyske samfund, hvor Stasis øjne er overalt.  

Få baggrundsviden og ideer til temaer. Find analyser og konkrete arbejdsforslag. Fokus i undervisningsmaterialet er at give indsigt i filmens temaer, indhold og form. Undervisningsmaterialet er skrevet til læreren. I materialet finder man et elevark til dansk (pdf) og et elevark til tysk (pdf). De indeholder spørgsmål og opgaver, som understøtter de faglige mål og er relateret til emnerne i 'Fag og temaer' og 'Filmfaglige vinkler'.

Tværfagligt og i den understøttende undervisning i 7. klasse kan filmen belyse historiefagets kanonpunkt "Murens Fald". Man kan også tænke billedkunst ind i et tværfaglig forløb med dansk. Se mere under 'Fag og temaer'.

Fagligt fokus 

Fag og temaer

  • Dansk:
    • Frihed og forandring
    • Fællesskab, venskab og mod
  • Tysk:
    • Die Wende

Filmfaglige vinkler

Dette materiale er skrevet af Elsebeth Hansen, maj 2021

Materialetype: