Lærer

Trailer

Om materialet

Et undervisningsmateriale til børnefilmen ’Gooseboy’, som handler om drengen Viggo, der finder en nedstyrtet, talende gås på sin altan. Viggo drager med gåsen ud på en eventyrlig rejse for at genfinde dens familie, og det umage par støder på en række skøre udfordringer og karakterer undervejs.  

Få baggrundsviden og ideer til temaer. Find analyser og konkrete arbejdsforslag. Fokus i undervisningsmaterialet er at give indsigt i filmens temaer, indhold og form. Undervisningsmaterialet er skrevet til læreren. I materialet finder man et elevark til dansk 0.-2. klasse (pdf). Det indeholder spørgsmål og opgaver, som understøtter de faglige mål og er relateret til emnerne i Fag og temaer og Filmfaglige vinkler

Materialet rummer en række klip fra filmen, som eleverne kan bruge til opgaverne, og læreren kan orientere sig i. Se Klip fra filmen.

Fagligt fokus

Fag og temaer

  • Drengen, der drog ud i verden
  • Spilkultur og eventyrlig natur

Filmfaglige vinkler

  • Dialog
  • ”Gåseperspektiv” og rytme 

Dette materiale er skrevet af Judith & Ulrich Breuning, maj 2020

Foto: SF Studios
Materialetype:
Lærer

Det Danske Filminstitut har ikke distributionsrettigheder til filmen. Med en spillefilmsaftale med AVU-medier kan man streame den til undervisningsbrug på mitCFU.dk.

Se filmen her