Me and Earl and the Dying Girl

Lærer

Filmen blev vist i Med Skolen i Biografen 2016/17

Trailer

Om materialet

Et undervisningsmateriale til spillefilmen 'Me and Earl and the Dying Girl', der handler om den svære overgang fra barn til voksen og om kærlighed til filmkunsten. Teenageren Greg forsøger at overleve high school ved at gå i et med tapetet. I sin fritid laver han filmparodier på klassiske film sammen med sin ven Earl. En dag får en af hans skolekammerater, Rachel, konstateret kræft. Gregs mor tvinger ham til at besøge Rachel, og det bliver starten på et usædvanligt venskab.

Få baggrundsviden og ideer til temaer. Find analyser og konkrete arbejdsforslag. Fokus i undervisningsmaterialet er at give indsigt i filmens temaer, indhold og form. Undervisningsmaterialet er skrevet til læreren. Til venstre under menuen ligger et elevark med opgaver til dansk, engelsk og understøttende undervisning (pdf). Det indeholder spørgsmål og opgaver, som understøtter de faglige mål og er relateret til emnerne i ’Fag og temaer’ og ’Filmfaglige vinkler’.

Fagligt fokus

Fag og temaer

  • Greg – den usynlige teenager

Filmfaglige vinkler

Dette materiale er skrevet af Lars Knudsen, maj 2016

Materialetype:
Lærer

Det Danske Filminstitut har ikke distributionsrettigheder til filmen. Med en spillefilmsaftale med AVU-medier kan man streame den til undervisningsbrug på mitCFU.dk.

Se filmen her