DATAAFTALER OG UNILOGIN

Af ophavsretmæssige årsager er det nødvendigt at bruge login for at se filmene. Det Danske Filminstitut har kun rettigheder til at vise filmene i skole- og institutionsregi.

For at se film på ’Filmcentralen skal institutionen have abonnement baseret på Unilogin. Det vil sige, at institutionen både skal være tilmeldt Unilogin-ordningen og have et abonnement på ’Filmcentralen.

Se abonnementspriser her.  


HVAD ER UNILOGIN?

Unilogin er et digitalt ID for elever medarbejdere på Skoler og institutioner. Unilogin giver adgang til nationale tjenester og en lang række pædagogiske services - fx at se film på Filmcentralen.

SÅDAN FÅR I UNILOGIN

Alle kommuner bruger Unilogin på skoleområdet. 

Tilmeld jer Unilogin gratis via tilmeldingssiden hos Styrelsen for It og Læring
 

DATAAFTALER OG UNILOGIN

Filmcentralen loginadgang benytter en letvægts-løsning hos STIL, hvor DFI's tjenester ikke tilgår persondata. Rettigheder styres på institutionsniveau, og tilgår eller lagrer ikke personhenførbare persondata. 

Filmcentralen anvender følgende personoplysninger

  • Institutions ID
  • Uni-ID

Disse oplysninger ligger som standard i responset i den dataintegration, Unilogin Broker OIDC, som Filmcentralen benytter sig af hos STIL. Filmcentralen har ikke brug for personoplysninger om brugeren fra skolegrunddata via webservices (WS) og der anmodes ikke om dataaftaler via Tilslutning.stil.dk.

Det vurderes derfor, at det ikke er nødvendigt, for brug af løsningen, at skulle have en databehandleraftale med Filmcentralen. 
 
Man kan læse mere om minimalløsningen hos Styrelsen for It og Læring (STIL). 

Hvis man som institution alligevel vil eller skal benytte en databehandleraftale med Filmcentralen, kan man downloade aftalen her. 

Aftalen skal sendes i underskrevet form til undervisning@dfi.dk.