Classbuilding - Filmproduktion og kreativt samarbejde (3.-7. klasse)

Filmproduktion er i sagens natur en arbejdsproces, der kræver samarbejde. Traditionelt bliver en film til mellem fageksperter, men i dette forløb skal eleverne samarbejde i en åben og kreativ proces, hvor de skal de tage beslutninger omkring alt fra idé, budskab, fortælling og brugen af filmens æstetiske formsprog.

Undervejs afprøver eleverne forskellige positioner, fx som instruktør, fotograf og skuespiller. De skal lytte til andre, byde ind med egne idéer, varetage specifikke opgaver og respektere andres ansvarsområder.

Forløbet giver både overvejelser omkring demokratiske processer og omkring vigtigheden af det gode fællesskab. Undervejs reflekterer vi således over, hvordan fællesskabet fungerer – med og uden leder, hvornår giver en afstemning mening for fremdriften, og hvornår skal nogen på filmholdet have et særligt mandat?

Eleverne præsenteres for værktøjer til at samskabe, være i kreativ dialog og til at give konstruktiv feedback med et fælles mål om at omfavne forskellighed som en styrke der får os til at gro. Metoderne tager afsæt i leg og nysgerrig, eksperimenterende tilgang til filmproduktion, hvor processen vægtes over det færdige produkt.

Forløbet udbydes i skoleåret 2023-24 og kan bookes fra d. 11/4.